Cum citiţi tarotul (3)

Exerciţiul pe care l-am propus data trecută arăta astfel:

illuminati-eight-of-wandstemperancetwo_of_wands_by_elric2012-d4eghyg

8 de Bâte                                          XIV. Temperanţa                          2 de Bâte

Înainte de a răspunde la cele două întrebări (Cum va evolua relaţia cu x? şi Voi avea succes în noul proiect financiar), haideţi să analizăm în ansamblu semnificaţia etalării.

1. Relaţia numerologică.

În suita 8,14,2 cartea cu valoarea 14 este dominantă, nu numai la nivel numeric, ci şi pentru că este singura arcană majoră, Temperanţa. Datorită divizibilităţii la 2 a primelor două cărţi, relaţia dintre cele 3 arcane este extrem de dinamică. Dacă le notăm A, B, C, putem schiţa ecuaţia dintre ele astfel:

2A=B+C. Numărul prim cel mai mare este 7 care zace dublat în arcana din mijloc.

A agită, multiplică, diversifică promisiunea lui C. B este puternică în sine şi dominantă. Deşi este plasată la final într-o ordină cronologică, C este un catalizator pentru celelalte două cărţi. E ca şi cum o promisiune sau un plan din viitor ar agita apele în prima carte şi ar da căutarea unui echilibru interior în cea de a doua.

2. Dominanta cromatică

Aceasta este una din foarte puţinele etalări în care roşul lipseşte cu desăvârşire. E o veste bună dacă oamenii vor să ia lucrurile încet, fără grabă, fără impulsivitate şi fără pasiuni aprinse. Totuşi, pata roşie ca centru focalizator al privirii este înlocuită aici de galbenul strălucitor al apusului de soare infiltrat în aura îngerului din cartea centrală. Luminozitatea auriului se întinde radial înspre cele opt toiege zburătoare din prima carte şi înspre veşmântul personajului din ultima carte. Prezenţa îngerului contaminează cromatic celelalte două cărţi, până acolo încât, deşi albastrul e culoarea de fundal dominantă, etalarea vorbeşte mai mult despre curgerea şi aventurile diferitelor nuanţe de galben. Albastrul e suficient de deschis, imprimând seninătate întregii etalări. În centru şi în a treia carte avem şi suficient de mult verde încât lucrurile să promită fertilitate, creştere, dezvoltare lentă.

3. Relaţia dintre cărţi

Îngerul din mijloc este marele protagonist al acestei etalări. Între cele două vase pe care le ţine în braţe  curge în echilibru un lichid care nu pare să aibă de a face cu lumea fizică – gestul pare magic, suficient de puternic încât să iradieze în zborul celor 8 bâte din prima carte şi în contemplarea fascinată a personajului din a treia carte. Corăbiile pe care le trimite în zare par să îndeplinească o misiune pe care a citit-o pe chipul îngerului. În ordine cronologică, avem următoarea poveste: E multă agitaţie, multe drumuri, multe încercări, poate chiar drumuri şi căutări (8 de Bâte) care anticipează premonitoriu un eveniment important cu valoare de stabilizare şi promisiune a unui nou echilibru (Temperanţa). Această nouă întâmplare dă direcţia unui nou drum, unui nou început care s-a lăsat aşteptat şi căutat de mai multă vreme (2 de Bâte).

Haideţi să particularizăm lectura în funcţie de cele două întrebări:

A. Cum va evolua relaţia cu X?
Surprinzator. Daca asteptati pasiune, ardere, sexualitate, intensitate a comunicării afective, nu se vede nimic de acest fel, deşi pot fi multe încercări sau multe mesaje amestecate, derutante (8 de Bâte). Totuşi, vine un moment de vindecare, de comunicare calmă, senină, împlinită. (Temperanţa). Poate pierdeţi un scenariu pasional şi câştigaţi un prieten. Intraţi într-o etapă nouă a relaţiei construită pe foarte multă încredere şi foarte puţine arderi. E posibil să începeţi un proiect nou împreună, sau să vă îndreptaţi către noi orizonturi (2 de Bâte).

B. Voi avea succes în noul proiect profesional?
Categoric da. Deşi la început sunt prea multe drumuri deschise în acelaţi timp şi puţin prea multă agitaţie (8 de Bâte), perioada iniţială e urmată de echilibru, de un moment providenţial (Temperanţa). El poate fi o idee de centrare a proiectului pe o singură direcţie, sau de restrângere a lui, de re-gândire a lui într-o variantă fezabilă. De abia această a doua etapă mult mai echilibrată ar putea să atragă privirile unui investitor, ale unui partener, sau ale unui nou client interesat să pornescă la drum şi să investească în ideile pe care le aveţi.

Vă propun pentru data viitoare o etalare puţin mai complicată în care cărţile de jos reprezintă povestea propriu-zisă, iar cartea centrală de deasupra lor rezultanta. Haideţi să încercăm o altă întrebare: Care sunt motivele reale ale lui x? Cărţile de jos vor fi cauza iar cartea de sus va fi scopul.

4w                                                                               4 de Bâte

                  qs1619

    Regina de Săbii                          XVI. Turnul                                 XIX. Soarele

 

 

 

 

 

One thought on “Cum citiţi tarotul (3)

Leave a comment